SteriPro UVC-desinfiointirobotti hoitoon liittyvien infektioiden vähentämiseen

SteriPro UVC-desinfiointirobotti on ollut käytössä HUS:n Kolmiosairaalassa keväästä 2020 lähtien koronapotilaiden hoitoon käytettyjen tilojen desinfiointiin.

SteriPro UVC-desinfiointirobottia käytetään tavallisen siivouksen jälkeen parantamaan puhdistuksen tehoa. Laite antaa UVC-säteilyä, joka tuhoaa lääkeresistenttejä mikrobeja ja näin vähentää hoitoon liittyviä infektioita. SteriPro desinfioi mikrobit pinnoilta, sekä ilmasta. UVC-desinfiointia voidaan tehdä esimerkiksi leikkaussaleissa, potilashuoneissa, eristyshuoneissa tai ambulansseissa.

  • SteriPron saliin vienti

UVC-säteilyn tehokkuus

UVC ultraviolettisäteilyn mikrobeja tappava teho perustuu 254 nm aallonpituuteen, joka imeytyy mikrobien proteiineihin, RNA:han ja DNA:han, tuhoten ne.
Leikkaussalissa voidaan parantaa UVC-desinfioinnin tehoa tekemällä eri paikoista kaksi lyhyempää käsittelyä, jolloin saadaan katvealueita vähennettyä.
Korkeussäädettävyys aina 2,2 metriin saakka tehostaa lopputulosta.
Menetelmän tehokkuus on useissa riippumattomissa laitoksissa testattu. Esimerkiksi MRSA, VRE ja Clostridium Difficile tuhoutuvat tehokkaasti UVC-desinfioinnilla.

Desinfioinnin nopeus

Robotti mittaa huoneen koon mukaisen desinfiointiajan, joka yleensä vaihtelee 10-20 minuutin välillä ja myös ilmoittaa käyttäjälle työn valmistumisesta. Nopeus mahdollistaa saman tilan käsittelyn kahdesta paikasta katvealueen vähentämiseksi. Desinfioinnin jälkeen huone on välittömästi käytettävissä FFP2-maskia käytettäessä tai riittävän ilmanvaihdon jälkeen.

UVC-robotin toimintavarmuus

Integroitu langaton yhteys (WiFi) laitetta ohjaavaan tablettiin varmistaa katkottoman työskentelyn.

Desinfiointirobotin helppokäyttöisyys

Käyttäjän tabletti ohjeistaa käyttäjää ja kertoo kuinka kauan desinfiointia on jäljellä. SteriPro ei tarvitse valvontaa suorittaessaan UVC-desinfiointia. Huoneesta ei tarvitse myöskään viedä mitään tavaroita pois desinfioinnin ajaksi.

UVC-robotin turvallisuus

Lämpötunnistimen havaitessa liikettä huoneessa, laite lopettaa toiminnan välittömästi.

Laadunvarmistus

Jokainen käsittely työn tekijätietoineen ja huonetietoineen tallentuu järjestelmään.

Lisätietoja SteriPro-laitteesta puhelimitse numerosta 010 311 7030 ja sähköpostilla info (at) omamedical.fi.

SteriPro UVC-desinfiointirobotilla desinfiointeja suorittaa Desitech Oy. Lisätietoja UVC-desinfiointipalvelusta puhelimitse numerosta +358 (0) 400 151 087 ja sähköpostitse osoitteesta info (at) desitech.fi. Lisätietoa myös kotisivuilta https://www.desitech.fi/steripro-uvc-desinfiointirobotti

Lisätietoja myös valmistajan kotisivuilta www.uvc-solutions.com